Bedava downloadlar, ayrıca güncel olan teknoloji, sanat, müzik, oyun, spor, internet, sinema, bilim ve araştırma üzerine her konuda haberler ve yazıların paylaşıldığı genel içerikli blog.

Şehre özel arkadaşlık sitesi fikri

| 18 Temmuz 2010 Pazar
Araştırma kuruluşu Jupiter Reearch'ın verilerine göre 2005'de ABD'de online arkadaşlık (çöpçatan) sitelerinin oluşturduğu pazar 494 milyon dolar. 2006 beklentisi ise 521 milyon dolara ulaşmak.
Türkiye'de ise bu pazar hakkında yeterli rakamsal veriler henüz yok.

Ankara.net, Hawai'den
Ama bu alanda siberalem.com ve yonja.com gibi iddialı siteler var. Bunların ardından bu kez de, 'şehre özel' arkadaşlık fikriyle tasarlanan üç yeni site pazara girdi. Projenin sahipleri Türkiye'de yeni ekonominin içinden gelen isimler: İtiraf.com'un yaratıcısı Ersan Özer ile online açık artırma sitesi gittigidiyor.com.
Proje ismini 3 büyük şehirden alıyor; 'istanbul.net', 'izmir.net' ve 'ankara.net'. 'Şehre özel' konsepti için alan adları, farklı kişilerden alınmış.
Özer'in verdiği bilgilere göre istanbul.net, ABD'de yaşayan bir Türk'ten 35 bin dolara, izmir.net, Kanada'da yaşayan bir Türk'ten bin dolara, ankara.net ise Hawai'de yaşayan bir İsveçli'den 20 bin dolara satın alındı. Ankara.net'in eski sahibi siteyi, 90'lı yıllarda internet duyulmaya başladığında başkent uzantılı alan adları arasında göre-rek satın almış.

Şişmanlar, cüceler, yaşlılar, müslümanlar
İnternette tüm dünyada farklı başlıklar altında arkadaşlık siteleri var. Bazıları şöyle:

0 yorum:

Yorum Gönder