Bedava downloadlar, ayrıca güncel olan teknoloji, sanat, müzik, oyun, spor, internet, sinema, bilim ve araştırma üzerine her konuda haberler ve yazıların paylaşıldığı genel içerikli blog.

Telekom'da sms dönemi başladı

| 18 Temmuz 2010 Pazar

Kısa mesaj servisi (SMS), cep operatörlerinin ardından şimdi de bir sabit hat operatörü olan Türk Telekom tarafından başlatılıyor. Cep operatörleri ile karşılıklı tarifeleri belirlenen servisle, yakında sabit hatlı telefonlardan SMS gönderilip, alınabilecek. Bunun için ev ve ofislerde kullanılan telefonların, SMS gönderme/alma teknolojisini desteklemesi gerekiyor. Şu anda piyasada bulunan yeni model pek çok telefonda bu özellik var.
Yeni servis ile Türk Telekom'dan, cep operatörleri Turkcell, Telsim ve Avea hatlı cep telefonlarına SMS gönderilecek. Aynı zamanda Turkcell, Telsim ve Avea hatlı cep telefonlarından da Türk Telekom şebekesindeki numaralara SMS gönderimi yapılabilecek.
SMS gönderimi için sabit telefonda mesaj servis merkezi numarasını girip, ayarları yapmak yeterli olacak.

Avea pahalı
Türk Telekom SMS servisinin belirlenen tarifelerine göre, Telekom'dan Turkcell ve Telsim'e bir SMS gönderme ücreti 0.07 YTL, Avea'ya ise 0.13 YTL. Bu fiyatlara yüzde 18 KDV ve yüzde 15 Özel İletişim Vergisi eklenecek.
Telekom'la birlikte cep operatörleri de sabit hatta gönderilecek SMS tarifelerini duyurdu. Buna göre, Turkcell ve Telsim bir SMS için 0.15 YTL, Avea ise 0.28 YTL tarife bedeli uygulayacak.
Avea'da yüzde 40 payı olan Türk Telekom'un, şu anda açıklanan tarifelerde Avea ile karşılıklı olarak, diğer operatörlerin üzerine çıkmış olduğu dikkat çekiyor.

DİJİTAL OYUNCAKLAR

Yurtdışı rehberi 'cep'te
Cep telefonu üreticileri, yeni ürünlerinde kullandıkları pek çok farklı teknolojinin yanı sıra, uygulama alanında da sıkı rekabete girdi.
BenQ-Siemens'in geçtiğimiz haftalarda piyasaya çıkardığı SL75 modeli, içerisinde bulunan 'şehir rehberi' uygulamasıyla bu rekabette son örnek.

Popüler mekânlar
Tüm SL75'lerde bulunan bu uygulama sayesinde, Londra, Paris, New York, Tokyo ve daha pek çok farklı şehir hakkında detaylı bilgiye, cep telefonu üzerinden her an, her yerde ulaşmak mümkün oluyor.
Örneğin, telefonda Londra bölümüne girildiğinde, şehrin ziyareti sırasında dikkat edilmesi gereken önemli bilgiler, otel, restoran bilgileri ve acil telefon numaraları yer alıyor. Bu bölümde ayrıca kültürel aktivitelerle ilgili detaylı bilgiler de var. Kullanıcı, ziyaret ettiği şehirlerle ilgili bölüme, kendisi de yorum girerek, bunu telefonda saklayabiliyor.
SL75'in sahip olduğu teknolojiler arasında ise 1.3 megapiksel dijital kamera, müzikçalar, video oynatıcı ve hızlı internet özelliği var.

0 yorum:

Yorum Gönder