Bedava downloadlar, ayrıca güncel olan teknoloji, sanat, müzik, oyun, spor, internet, sinema, bilim ve araştırma üzerine her konuda haberler ve yazıların paylaşıldığı genel içerikli blog.

Dijital müzik satışları arttı

| 18 Temmuz 2010 Pazar
Son dönemde dijital müzik çalar ve internette dijital müzik mağazalarının oldukça popüler olması, müzik pazarında etkisini gösterdi. 2005'te tüm dünyada toplam müzik pazarında albüm satışları hâlâ en büyük payı almasına karşın büyüme oranı olarak dijital parçalar, rakiplerine fark attı.
2005 yılında dijital müzik parçalarının satışı 210 milyon 144 bin adete ulaştı. Ulaşılan bu rakamla bir önceki yılın yüzde 178 oranında üzerine çıkıldı. 2004'te 75.5 milyon adet dijital parça satış rakamına ulaşılmıştı.
Albüm satışlarında ise 364 milyon 682 bin adete ulaşılmasına rağmen, 2004'e göre yüzde 8.3 oranında gerileme oldu. Albüm satışlarında 362 milyon adet ile CD'ler ilk sırada yer aldı.

Müzikçalar cep'te
Dijital müzik pazarın büyümesinde bir diğer etken ise müzikçalar özelliğine sahip cep telefonlarının art arda pazara çıkması oldu. 2005 yılında üretcilerin çoğu MP3 formatında müzik çalabilen ürünleriyle pazara çıktı. Nokia, Sony Ericsson, Siemens ve Motorola bu alanda ürün geliştiren firmalar arasında yer aldı.
Özellikle Sony Ericsson firması, Sony'nin Walkman markasını mobil pazarda arkasına alarak, adını sıkça duyurdu. Firma çıkardığı Walkman özellikli ürünlerle son beş ayda 3 milyonluk telefon satış rakamını yakaladı. Bu dönemde firmanın sattığı telefon sayısı ise 25 milyonu buldu.

Sony Ericsson'dan yeni bir Walkman

Sony Ericsson, Walkman serisinin en son modeli W900i'yi Türkiye'de pazara çıkardı. 2 megapiksel kamera ve 470 MB kapasitesinde dahili hafıza özellikleriyle dikkat çeken ürün, yüksek çözünürlükte 262 bin renkli geniş ekrana sahip.
Hızlı ve görüntülü iletişim olarak bilinen Üçüncü Kuşak (3G) şebeke destekli bir ürün olan W900i'de hafıza, Memory Stick Duo bellek kartı ile 2 GB'a kadar genişletiyor.

8 aşamalı zoom
148 gram ağırlığında, kapaklı bir model olan ürün, fotoğraf çekerken 8 aşamalı zoom (yakınlaştırma) kullanılabiliyor.
Üründe ayrıca FM radyo da var. Gelişmiş seviyede cep telefonu oyunlarının da oynanabileceği telefon, Türkiye'de 1 milyar 100 milyon liradan satılacak.

0 yorum:

Yorum Gönder